[Swedish] Nordic International School får tillstånd att starta i Västerås

Skolinspektionen har gett Nordic International School tillstånd att etablera en grundskola i Västerås hösten 2021. Skolan ska erbjuda årskurserna 4–9 och nu pågår intensiv aktivitet för att hitta lämpliga lokaler att etablera skolan i.

Nordic International School erbjuder grundskoleutbildning med en internationell profil, fokus på kunskapsutveckling och ordning och reda, samt evidensbaserade undervisningsmetoder. Skolorna utmärker sig även med att ha skoluniform för elever och klädkod för personal och rekryterar lärare från såväl Sverige som olika delar av världen. Läs mer om vårt koncept här.

Nordic International School grundades 2017 och driver idag grundskolor i Karlstad, Norrköping och Trollhättan. En ny skola öppnar i Kalmar i augusti 2020 och efter det står alltså Västerås på tur. Den första skolan inom Nordic International School startade 2017 och för närvarande står över 5000 barn i kö för att börja på någon av skolorna inför kommande år.

Du som vill ställa ditt barn i kö till Nordic International School Västerås kan göra det här.

Är du fastighetsägare eller har tips om lokaler?
Vi letar efter lämpliga lokaler i hela Västerås kommun. Storleksmässigt krävs minst 1500 kvm eller mer. Det är även viktigt att det finns ytor för skolgård i anslutning till byggnaden samt goda kommunikationsmöjligheter för både elever och föräldrar.

För mer information eller tips om lokaler, kontakta Erik Ramberg som är Etableringschef för Nordic International School: erik.ramberg@nordicinternational.se, 072-167 30 01.