​På tisdags invigs Kalmars nya skola, Nordic International School

Press release

2020-08-21, 08:10

Den 25 augusti klockan 13:00 invigs Nordic International School med en ceremoni i skolans aula på Linnégatan 5 i Kalmar. Invigningstalare är Kristina Axén Olin, riksdagsledamot och talesperson för utbildningsfrågor i Moderaterna samt andre vice ordförande i Utbildningsutskottet. Representanter från skolans styrelse och ledning finns också på plats, bland andra Nordic International Schools ägare Anders Hultin, samt VD, Katharina Sjögren-Edström.

Pressen är inbjuden att bevaka invigningsceremonin på plats. På grund av rådande omständigheter krävs anmälan. Vänligen skicka en förfrågan till Ms Malin Calén på malin.calen@nordicinternational.se eller 070-344 78 74. Vid eventuell fullbokning hänvisas pressen till livesändningen som streamas via www.kalmar.nordicinternational.se.

Om Nordic International School Kalmar
Intresset har varit stort inför den planerade etablering av Nordic International School i Kalmar och i tisdags startade skolan med cirka 150 elever i årskurserna 4-7. Fullt utbyggd kommer skolan erbjuda utbildning upp till årskurs 9. Skolan som har en internationell profil och fokuserar på forskningsbaserad undervisning med ordning och reda, har just nu cirka 300 elever i kö till kommande år.

Press contact