Klart med start för Nordic International School Kronoberg till hösten 2021

news

2021-04-14, 13:41

Intresset har varit stort inför den planerade starten av Nordic International School i Växjö och det är nu klart att skolan startar och inleder antagningen inför hösten 2021. Detta innebär att Växjö inom kort får en ny grundskola med internationell profil och fokus på forskningsbaserad undervisning och ordning och reda.

– Vi har kommit så pass långt i dialogen med kommunen kring bygglovet att vi med glädje idag kan meddela att skolan startar till hösten, säger Ms Åsa Hässlebro, rektor på Nordic International School och systerskolan Kronoberg Skola.

Skolan höll i januari ett digitalt informationsmöte med närmare 130 inloggade och i dagsläget står nästan 400 elever i kö till de kommande åren. Nordic International School kommer vara belägen på Vallgatan 12 och fullt utbyggd erbjuda årskurs 4-9. Till hösten startar skolan upp med årskurserna 4-7 och renoveringen av skolans lokaler är redan igång för att i augusti välkomna de nya eleverna.

Nordic International School finns i flera svenska städer och driver grundskolor med internationell profil. Skolorna särskiljer sig genom att ha höga krav på ordning och reda, utbilda tvåspråkigt på svenska och engelska och ha ett tydligt fokus på elevernas kunskapsutveckling. Skolorna tillämpar skoluniform för elever och klädkod för personal och rekryterar lärare både från Sverige och andra delar av världen.

Antagningsprocessen inleds i slutet av v.15 och antagningserbjudanden skickas då ut till vårdnadshavare med barn i kö inför hösten 2021. Antagningen sker utifrån ködatum.

Press contact

Nordic International School

Related material