Jonas Hård blir rektor på Nordic International School Nacka

pressrelease

2023-03-07, 08:00

I höst öppnar Nordic International School Nacka i Orminge centrum. Nu står det klart att den erfarne skolledaren Mr. Jonas Hård blir rektor för den nya skolan.

Mr. Jonas Hård kommer senast från en tjänst som rektor på Internationella Engelska Skolan i Upplands Väsby och har tidigare haft tjänst bland annat som rektor och tillförordnad utbildningschef inom Vallentuna kommun.

– Jonas Hård är en perfekt rekrytering för oss. Han har helt rätt profil och erfarenhet för att bygga upp Nordic International School i Nacka, säger Emil Wallin, skolchef för grundskolorna inom Watma Education.

Mr. Hård tillträder sin tjänst den 1:e april och kommer således vara en bärande del i uppstartsprocessen.

– Det är värdefullt att jag nu ges möjlighet att vara med i ett tidigt skede och därmed blir delaktig i att bygga upp den nya organisationen på skolan. Organisationen som byggs upp är den som ska lägga grunden för att skapa de bästa möjliga förutsättningarna för de elever som börjar hos oss i augusti, säger Jonas Hård, tillträdande rektor Nordic International School.

Det faktum att konceptet tar stöd i forskning och sätter fokus på skolans kvalitet var det som lockade Mr. Hård till Nordic International School.

– Med min breda kunskap inom utbildningssektorn tror jag mig kunna bidra positivt med utvecklingen av Nordic International Schools koncept, säger Jonas Hård.

Mr. Jonas Hård legitimerad lärare i matematik och naturvetenskap och har gått rektorsprogrammet.

Presskontakt

Carl-Ola Petersson