Klart med skolledning för Nordic International School Ystad

pressrelease

2022-03-17, 07:30

I augusti öppnar Nordic International School Ystad på Regementsområdet och nu är rekryteringen av skolledning klar. Duon som kommer att leda skolan är rektor Kärsti Öberg och biträdande rektor Emil Murad.

Kärsti Öberg har idag ett uppdrag som rektor för Markarydsskolan. Hon har arbetat som rektor eller biträdande rektor i cirka 30 år på ett antal olika grundskolor i bland annat Skurup, Göteborg och Skövde.

– Jag fastnade direkt för Nordic International Schools koncept. Jag gillar ordning och reda och brukar säga att man måste veta vad det är som gäller, annars vet man inte när man har gått utanför ramarna, säger Kärsti Öberg, tillträdande rektor Nordic International School Ystad.

Emil Murad flyttade till Sverige hösten 2020 och var med om att starta Nordic International School Kalmar. Innan han kom till Sverige jobbade han på en internationell skola i Madrid, Spanien. På Nordic Kalmar har han undervisat i engelska och franska, varit mentor och arbetslagsledare. Nu ser han fram emot att få vara med och öppna ytterligare en ny skola. Han tycker att starten i Kalmar gick bra och tar med sig de positiva erfarenheterna.

– Jag vill använda allt jag lärt mig av skolstarten i Kalmar, så att starten i Ystad blir ännu bättre. Jag är nyfiken på att se likheterna men också skillnaderna, för ingen skola är ju den andra lik, säger Emil Murad, tillträdande biträdande rektor Nordic International School Ystad.

Skolledningen kommer att tillträda sina nya tjänster i början av sommaren.

– Med kombinationen av en rektor med Kärsti Öbergs långa och gedigna skolledarerfarenhet och en biträdande rektor som läraren Emil Murad som bott och verkat i flera länder i Europa, Kanada och USA och även varit med och startat en Nordic-skola tidigare, känner jag mig trygg med att skolan i Ystad får bästa möjliga start, säger Katharina Sjögren Edström, VD Nordic International School.

Rekryteringen av övriga medarbetare på skolan pågår och kommer att presenteras på hemsidan senare i vår.

Relaterat material