Nordic International School Nacka startar i höst – Are you ready to learn?

pressrelease

2023-01-17, 07:00

Från hösten 2023 får Orminge en ny grundskola för årskurs 4-9 när Nordic International School Nacka öppnar. Skolan kommer att ha en internationell profil samt fokus på kunskapsutveckling och ordning och reda. Nu inleds antagningen till höstterminen 2023.

– Vi är mycket glada över intresset för starten av Nordic International School Nacka och ser framemot att skicka ut de första antagningsbeskeden inför hösten 2023, säger Mr Erik Ramberg, vice VD och etableringsansvarig på Nordic International School.

Nordic International School finns i flera svenska städer och driver grundskolor med internationell profil. Skolorna särskiljer sig genom att ha höga krav på ordning och reda, utbilda tvåspråkigt på svenska och engelska och ha ett tydligt fokus på elevernas kunskapsutveckling. Skolorna tillämpar skoluniform för elever och klädkod för personal och rekryterar lärare både från Sverige och andra delar av världen.

Nordic International School Nacka kommer att ligga i välanpassade skollokaler på Edövägen 2 i Orminge centrum och både skollokalerna och intilliggande skolgård kommer att genomgå en totalrenovering inför hösten. Skolan startar med årskurserna 4-7 och i takt med att eleverna blir äldre kommer skolan att erbjuda årskurserna 4-9.

Orminge är under utveckling genom en rad olika stadsbyggnadsprojekt.

– Vi ser framemot att bli en del av den positiva utvecklingen i Orminge där det bland annat byggs många nya bostäder, säger Erik Ramberg.

Nu inleds antagningsprocessen med att antagningserbjudanden skickas ut till vårdnadshavare med barn i kö inför hösten 2023. Skolan är också valbar i det kommunala skolvalet. Antagningen till skolan sker utifrån ködatum och syskonförtur.

Presskontakt

Relaterat material