Stora framgångar för Nordic-elever i tävlingen World Maths Day

pressrelease

2023-04-05, 11:21

Grundskoleelever vid Nordic International School Norrköping har nyligen deltagit i den årliga tävlingen World maths day, en tävling som syftar till att främja matematikintresset bland unga. Eleverna i årskurs 7, 8 och 9 har presterat enastående resultat och placerade sig högt både i Sverige och globalt sett.

World Maths Day är en internationell matematiktävling som anordnas av den australiensiska utbildningsorganisationen 3P Learning. Tävlingen äger rum varje år och involverar elever från hela världen.

Under tävlingen får eleverna möjlighet att delta i matematiska utmaningar som testar deras kunskaper i olika områden, såsom algebra, geometri och statistik. Eleverna har också möjlighet att delta i individuella och teambaserade tävlingar och att jämföra sina resultat med andra elever runt om i världen.

Nordic International School Norrköpings elever bäst i Sverige

Resultaten för de deltagande klasserna vid Nordic International School Norrköping är fantastiska. Åk 7 tog första plats i Sverige och hamnade på 66:e plats i världen. Åk 8 lyckades ännu bättre med en första plats i Sverige och en 26:e plats globalt sett. Åk 9 slog till med ännu en första plats i Sverige och en imponerande 22:a plats i världen.

En enskild elev, Li Tiancheng från årskurs 8, utmärkte sig individuellt och hamnade på 57:e plats individuellt i världen.

– Vi är mycket stolta över våra elever och deras prestationer i World Maths Day. Att se dem lyckas så bra är en bekräftelse på deras hårda arbete och engagemang för matematik. Vi på skolan har en stark tro på att främja kunskapsutveckling och utbildning på högsta nivå, och det är fantastiskt att se våra elever ta del i en tävling som främjar precis det, säger Emil Wallin, tillförordnad rektor på Nordic International School Norrköping.

World Maths Day har blivit en av världens största online-tävlingar och lockar varje år tusentals deltagare från över 100 länder. Tävlingen anses vara ett utmärkt sätt att främja matematikintresset bland unga och uppmuntra till lärande och utveckling.

Presskontakt

Relaterat material