Nordic International School Kalmar

Har du bestämt vilken skola du vill att ditt barn ska gå på i höst? En stad av Kalmars storlek behöver ett brett urval av skolor. Hösten 2020 breddar vi utbudet genom att starta en grundskola med internationell profil. Nordic International School har fått tillgång till lokaler som andas klassisk bildning, i hjärtat av Kalmar.

Det rör sig om Nisbethska huset på Linnégatan 5, som till nyligen inhyste Linnéuniversitetet. Eftersom Nordic International School är en skola med höga akademiska ambitioner och internationell profil, passar Nisbethska huset och dess historia oss mycket väl. I uppstarten kan du ansöka till årskurs 4–7, och i takt med att eleverna blir äldre utökar vi med årskurs 8 och 9.

E-mail: kalmar@nordicinternational.se
Telefon: 0480-196 00
Adress: Linnégatan 5, 392 34 Kalmar

Digitalt informationsmöte

Funderar du på vilken skola dina barn ska gå i nästa läsår? Nordic International School hälsar dig och ditt barn varmt välkomna till vårt digitala informationsmöte den 26 november kl. 18:00. Vi inleder kvällen med en presentation om vår skola och vår syn på utbildning. Efter presentationen hålls en frågestund där ni har möjlighet att ställa frågor till oss live. Läs mer här.

Nyheter

Bild

Samlad information om covid-19

Nordic International School följer löpande myndigheternas rekommendationer med anledning av covid-19.

Här (länk) samlar vi löpande information.

Bild

Invigning

Den 25 augusti arrangerade vi en invigningscermoni på skolan. Invigningtalare var Kristina Axén Olin, riksdagsledamot och talesperson för utbildningsfrågor i Moderaterna samt andre vice ordförande i Utbildningsutskottet. Vi hade också flera lokala politiker som gästade invigningen.

Under dagen hade eleverna hus-aktiviteter och alla bjöds på glass. Vilken dag!

Läs mer.

Bild

Nu invigs Nordic International School Kalmar

Vi är stolta och glada över att vi i tisdags slog upp portarna till vår nya skola i Kalmar och vi har hittills haft en fantastisk första vecka tillsammans. Nu vill vi officiellt inviga vår fina skola! Läs mer.

Bild

Etableringen av Nordic Kalmar

Fem klasser inleder sina studier på Nordic International School i augusti och 260 elever står redan i kö till kommande år – det är resultatet av Nordic International Schools etablering i Kalmar.

Bild

Säg hej till vår rektor!

Ms Sara Kuseta tillträder inom kort som rektor på Nordic International School Kalmar.

Ms Kuseta har arbetat inom skolväsendet i sammanlagt 13 år, först som förskollärare och sedan som grundskollärare. De senaste fyra åren har hon arbetat som rektor, dels inom förskolan och dels på en grundskola med årskurserna 4-9. Läs mer.

Bild

Klart med start för Nordic International School Kalmar till hösten 2020

Intresset har varit stort inför den planerade starten av Nordic International School i Kalmar och det är därmed klart att skolan startar och inleder antagningen inför hösten 2020. Kalmar får därmed en ny grundskola med internationell profil och fokus på forskningsbaserad undervisning och ordning och reda. Läs mer.

Bild

Nordic International School etablerar skola i Kalmar

Hösten 2020 kan Kalmar få en ny grundskola. Det är friskolekoncernen Nordic International School som fått tillstånd av Skolinspektionen att etablera en grundskola i Kalmar. Skolan är tänkt att vara belägen i Nisbethska huset på Linnégatan i centrala Kalmar och kommer erbjuda årskurserna 4–9. Läs mer

SkolledningElevhälsan

Mr Tim Wenemo

Kurator


Ms Kim Robertsson

Studie- och yrkesvägledare


Mr Henrik Petersson

Specialpedagog


Mr Johan Ahlby

Skolsköterska
Lärare