Nordic International School Kalmar

Har du bestämt vilken skola du vill att ditt barn ska gå på i höst? En stad av Kalmars storlek behöver ett brett urval av skolor. Hösten 2020 breddar vi utbudet genom att starta en grundskola med internationell profil. Nordic International School har fått tillgång till lokaler som andas klassisk bildning, i hjärtat av Kalmar.

Det rör sig om Nisbethska huset på Linnégatan 5, som till nyligen inhyste Linnéuniversitetet. Eftersom Nordic International School är en skola med höga akademiska ambitioner och internationell profil, passar Nisbethska huset och dess historia oss mycket väl. I uppstarten kan du ansöka till årskurs 4–7, och i takt med att eleverna blir äldre utökar vi med årskurs 8 och 9.

E-mail: kalmar@nordicinternational.se
Telefon: 0480-196 00
Adress: Linnégatan 5, 392 34 Kalmar

Skolstart

Tisdagen den 18 Augusti
Mer information skickas ut till alla vårdnadshavare.

Ställ ditt barn i kö

För att ansöka till skolan behöver du ställa ditt barn i kö. Klicka här för att komma till köanmälan. Antagning sker efter ködatum. Från och med skolans andra verksamhetsår kommer vi att praktisera antagning med syskonförtur.

Nyheter

Bild

Samlad information om covid-19

Nordic International School följer löpande myndigheternas rekommendationer med anledning av covid-19.

Här (länk) samlar vi löpande information.

Bild

Etableringen av Nordic Kalmar

Fem klasser inleder sina studier på Nordic International School i augusti och 260 elever står redan i kö till kommande år – det är resultatet av Nordic International Schools etablering i Kalmar.

Bild

Säg hej till vår rektor!

Ms Sara Kuseta tillträder inom kort som rektor på Nordic International School Kalmar.

Ms Kuseta har arbetat inom skolväsendet i sammanlagt 13 år, först som förskollärare och sedan som grundskollärare. De senaste fyra åren har hon arbetat som rektor, dels inom förskolan och dels på en grundskola med årskurserna 4-9. Läs mer.

Bild

Klart med start för Nordic International School Kalmar till hösten 2020

Intresset har varit stort inför den planerade starten av Nordic International School i Kalmar och det är därmed klart att skolan startar och inleder antagningen inför hösten 2020. Kalmar får därmed en ny grundskola med internationell profil och fokus på forskningsbaserad undervisning och ordning och reda. Läs mer.

Bild

Nordic International School etablerar skola i Kalmar

Hösten 2020 kan Kalmar få en ny grundskola. Det är friskolekoncernen Nordic International School som fått tillstånd av Skolinspektionen att etablera en grundskola i Kalmar. Skolan är tänkt att vara belägen i Nisbethska huset på Linnégatan i centrala Kalmar och kommer erbjuda årskurserna 4–9. Läs mer

SkolledningElevhälsan

Mr Tim Wenemo

Kurator


Ms Kim Robertsson

Studie- och yrkesvägledare


Mr Henrik Petersson

Specialpedagog


Mr Johan Ahlby

Skolsköterska
Lärare