Nordic International School Kronoberg

Nordic International School driver svenska skolor med internationell profil för årskurs 4-9. Vi ställer höga krav på ordning reda, utbildar tvåspråkigt på svenska och engelska och använder undervisningsmetoder som har stöd i internationell forskning.

Nordic International School finns redan i flera svenska städer och hösten 2021 intar vi Växjö! Skolan kommer vara belägen i lokaler på Vallgatan 12, intill Kronoberg Skola och till uppstarten kan du ansöka till årskurs 4-7. I takt med att eleverna blir äldre utökar vi skolan med årskurs 8-9.

E-mail: kronoberg@nordicinternational.se
Telefon: 010-205 17 10
Adress: Vallgatan 12, 352 35 Växjö

Ställ ditt barn i kö

För att ansöka till skolan behöver du ställa ditt barn i kö. Klicka här för att komma till köanmälan. Antagning sker efter ködatum. Från och med skolans andra verksamhetsår kommer vi att praktisera antagning med syskonförtur.

Inspelning från vårt Informationsmöte i januari 2021

Del 1: Vårt koncept

Del 2: Våra planer för Kronoberg (lokaler och antagning)


Frågor och svar

Har du frågor om Nordic International School? Ta en titt i vår frågebank där vi sammanställt de vanligaste frågorna vi får.

Vår skola har en internationell profil där delar av undervisningen är på engelska. Vi utbildar elever på mellanstadiet och högstadiet i årskurserna 4-9. Vi ställer höga krav på ordning reda, utbildar tvåspråkigt på svenska och engelska och använder undervisningsmetoder som har stöd i internationell forskning.

Skolan är tänkt att flytta in i nyrenoverade lokaler på Vallgatan 12, granne med Kronoberg Skola som ingår i samma koncern som Nordic International School.

Till uppstarten kan du ansöka till årskurs 4-7. I takt med att eleverna blir äldre utökar vi skolan med årskurs 8-9

Du anmäler dina barn till kön genom att lämna en köanmälan här på vår hemsidan. Du hittar en länk till köanmälningsformuläret här. 

Skolans rektor heter Ms Åsa Hässlebro. Ms Hässlebro är idag rektor för Kronoberg Skola och kommer vara rektor för båda skolorna.

Ja, vi har skoluniform för alla elever och klädkod för all personal. Anledningarna till detta är flera:

  • Förstärka den internationella prägeln på skolan (klädkod är väldigt vanligt i internationella skolor).
  • Bygga en studiefokuserad kultur på skolan.
  • Motverka hetsen kring märkeskläder.

Vi tillhandahåller följande kläder till våra elever: 3st pikéer och 2st v-ringade tröja eller zip cardigans, beroende på om eleven går i mellanstadiet eller högstadiet. En ny uppsättning av skoluniformen delas ut en gång per år och om vårdnadshavare vill komplettera uniformen med ytterligare fler plagg är det möjligt att köpa till fler klädesplagg till självkostnadspris via skolans webshop.

Om tillräckligt många efterfrågar fritidshem erbjuder vi det för årskurs 4 och 5.

Du kan få reda på din aktuella köplats genom att höra av dig till oss:

kronoberg@nordicinternational.se
010-205 17 10

Observera att din köplats kan förändras löpande beroende på syskonförtur.

Nej, våra skolor är avgiftsfria och finansieras av den svenska skolpengssystemet. Skoluniformen bekostas av skolan.

Den första skolan under namnet Nordic International School grundades i Norrköping hösten 2017. Åren därpå startade vi skolor i Karlstad (2018), Trollhättan (2019) och Kalmar (2020). Hösten 2021 planerar vi att starta i Växjö och Västerås.

Nordic International School är en del av koncernen Watma Education. Tillsammans är vi knappt 4000 elever och cirka 450 medarbetare.

På våra karriärsidor hittar du lediga tjänster. Hittar du ingen tjänst som passar kan du alltid lämna en intresseanmälan om att börja arbeta hos oss.

  1. Läs mer om vårt koncept här
  2. Läs vår broschyr här
  3. Kontakta oss!
    kronoberg@nordicinternational.se
    010-205 17 10