Nordic International School Trollhättan

Vi är en grundskola med internationell profil för årskurs 4-9. Vi ställer höga krav på ordning reda, utbildar tvåspråkigt på svenska och engelska och använder undervisningsmetoder som har stöd i internationell forskning. Skolan grundades hösten 2019 och ligger i nyrenoverade lokaler på Lasarettsvägen 11 i Trollhättan.

Email: trollhattan@nordicinternational.se
Telefon: 073-434 84 46
Postadress: Lasarettsvägen 9, 461 52 Trollhättan
Besöksadress: Lasarettsvägen 11, 461 52 Trollhättan

Skolstart

Måndagen den 17 Augusti
Mer information skickas ut till alla vårdnadshavare.

Meddelande från rektorn

Nordic International School är en grundskola som står för kunskapsutveckling, disciplin och lärarledd undervisning som grundar sig i evidensbaserade metoder. Hos oss är läraren en auktoritet som är tydlig ledare i klassrummet och som förmedlar kunskaper till eleverna. Ordning och reda är ett begrepp som genomsyrar hela skolan. Vi har tydliga ordningsregler som tillämpas på samma sätt av all skolans personal och både elever och personal följer en klädkod. Hos oss är ordning och reda en förutsättning för lärande.

Vi följer den svenska läroplanen men delar av undervisningen i vissa ämnen sker på engelska. Engelska är också det primära språket som talas på skolan.

För oss är skolans viktigaste uppdrag elevernas kunskapsutveckling och vi tillämpar de undervisningsmetoder som forskningen visar leder till störst kunskapsutveckling för eleverna.

Mr Pierre Åkerblom
Rektor
072-727 37 78

Nyheter

Bild

Samlad information om covid-19

Nordic International School följer löpande myndigheternas rekommendationer med anledning av covid-19.

Här (länk) samlar vi löpande information.

Bild

Skolan växer

En utökning av lokalerna med 800 kvm – det är resultatet av det stora intresset för Nordic International School Trollhättan. Till hösten 2020 inviger vi vårt andra våningsplan och över 600 elever står i kö till kommande år.

Bild

Nya kvalitetssiffror

Under läsåret 2019/2020 har två kvalitetsundersökningar genomförts bland skolans elever och deras vårdnadshavare: Skolinspektionens nationella Skolenkät och vår interna kvalitetsenkät. Årets enkäter visar att såväl elever som vårdnadshavare är mycket nöjda med Nordic International School Trollhättan. Läs mer.

Bild

Vi storsatsar på skolmaten

På Nordic International School är elevens kunskapsutveckling i fokus. Därför satsar vi på skolmaten. Vi lagar maten från grunden i vår egen skolrestaurang och har ett tydligt matkoncept. Hos oss har vi  ökat valmöjligheterna för eleverna och vi låter dem därför bestämma och beställa sin lunch i förväg. Läs mer.

Bild

Mr Pierre Åkerblom är skolans nya rektor

Mr Åkerblom har med glädje och stor förväntan tagit sig an sitt nya uppdrag. Han har under åren arbetat både som rektor, skolutvecklare samt förstelärare. Han har också varit universitetsadjunkt, drivit egna företag samt arbetat på uppdrag av Skolverket. Nu ser Mr Åkerblom fram emot att få ta emot alla elever och deras vårdnadshavare för att tillsammans skapa Trollhättans bästa skola! Läs mer om honom här.

Bild

Stort intresse för skolstart i Trollhättan

Över 200 personer kom till vår Informationskväll för att få information om Trollhättans nya skola. Under kvällen berättade elever och personal från Nordic International School Karlstad samt representanter från huvudkontoret mer om skolan, konceptet och lokalerna. Läs mer.

Administrationen

Mr Alberto Herrera Carrera

Biträdande rektor och Lärare


Ms Annika Didriksson

Administratör och Kurator
Elevhälsan

Ms Eva Johansson

Specialpedagog


Ms Mimmi Jensfelt

Skolsköterska
Lärare

Mr Ola Lindholm

Lärare


Mr Patrik Back

Lärare


Ms Eva Klevedal

Lärare


Ms Martina Olofsson

Lärare


Ms Tina Lushtak

Lärare


Ms Suad alRoubi

Lärare


Ms Doruntina Lushtaku

Lärare
Övrig personal

Ms Sofia Nordell

Restaurangchef

sofia.nordell@mittgastronomi.com
070-695 69 61

Mr Abdulkarim Isse

Elevassistent


Ms Nafisa Ahmed Mohammed

Elevassistent


Ms Hanna Nyberg

Elevassistent


Ms Lara Atia

Kock